Εντυπωσίασε το Hellenic Grand Prix Compak Sporting East Olympus 2016

By

Ο πρώτος διεθνής αγώνας που ακούει στο όνομα Hellenic Grand Prix Compak Sporting East Olympus και αφορά το αγώνισμα της FITASC ολοκληρώθηκε την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου στο σκοπευτήριο του Πυργετού με διοργανωτή τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ωρίων Πυργετού.

photo-1

Η προσέλευση των σκοπευτών άγγιξε τις 114 συμμετοχές με τους 35 να έρχονται από Κύπρο, Πολωνία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ρωσία, Ιταλία, Ρουμανία, Δανία και Ουγγαρία, νούμερο διεθνών σκοπευτών που αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Η έναρξη των διαδικασιών για την διεξαγωγή του αγώνα ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 με την αίτηση του διοργανωτή συλλόγου στην FITASC μέσω της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και κορυφώθηκαν τους τελευταίους μήνες με την προετοιμασία του αγώνα. Τα εμπόδια όπως παραδέχεται ο Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου, Βασίλης Σούκος, μπορεί να ήταν πολλά και ο δρόμος της προετοιμασίας δύσκολος, αλλά βλέποντας το αποτέλεσμα σίγουρα τήρησαν την υπόσχεσή τους για έναν αγώνα υψηλού επιπέδου. Από τον 2ήμερο αγώνα δεν έλειψαν οι τεχνικές δυσκολίες ιδιαίτερα την ημέρα της Κυριακής, αμέσως όμως ο σύλλογος του Πυργετού όχι μόνο τις διόρθωσε αλλά δεσμεύτηκε να τις εξαλείψει σε μελλοντικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο σκοπευτήριο.

photo-12

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του Grand Prix, πρώτος ‘τερμάτισε’ ο Szerdahelyi Andras από την Ουγγαρία με μόνο μία αστοχία! Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κύπριος Κωνσταντίνου Ντίνος με 196/200 και τη νικητήρια τριάδα συμπλήρωσε ο Πολωνός Wlodarczyk Remigiusz με επίδοση 193/200. Από ελληνικής πλευράς, ο Μαυρομμάτης Νίκος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με 192/200, ο οποίος ήρθε σε ισοβαθμία με τον Κύπριο Ιωάννου Πέτρο στη γενική κατάταξη και μόλις μία θέση μακριά από το βάθρο. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Ψυλλάκης Γιώργος με 191/200 (5ος στη γενική κατάταξη) και ο Κατσιώτης Παναγιώτης στην τρίτη με 187/200.

photo-18

Στο Hellenic Grand Prix Compak Sporting East Olympus παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της FITASC, Jean-Francois Palinkas, ο οποίος συμμετείχε και στον αγώνα, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΚΟΕ, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και ο Επίτροπος της ΣΚΟΕ/FITASC, Παναγιώτης Τσαρουχάκης, που επίσης συμμετείχε στον αγώνα και συνετέλεσε ενεργά καθ’ όλη τη διοργάνωση.

Ραντεβού θα δώσουν ξανά το 2017, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ωρίων Πυργετού έχει ήδη ζητηθεί έγκριση από την ΣΚΟΕ για τη διοργάνωση του 2ου Hellenic Grand Prix Compak Sporting East Olympus.

photo-3photo-10

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

[tabs][tab title =»Ελληνική κατάταξη»]

geniki-katataxi-hellenic-gp-compak-sporting-east-olympus

geniki-katataxi-hellenic-gp-compak-sporting-east-olympus-2

[/tab][tab title =»Γενική κατάταξη»]

geniki-katataxi-hellenic-gp-compak-sporting-east-olympus-3

geniki-katataxi-hellenic-gp-compak-sporting-east-olympus-4

[/tab][/tabs]

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα