Δύο αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων που μεταδίδουν το πνεύμα και τις αξίες αυτών θα τιμηθούν με χρυσό μετάλλιο

By

Το ειδικό αυτό βραβείο πήρε το όνομα από την ιατρό από την Νότια Κορέα, Δρ Whang Youn Dai, η οποία έχει υπερασπιστεί τον παρα-αθλητισμό για πάνω από 50 χρόνια. Οι παραλήπτες αυτής της χρονιάς θα παραλάβουν το ειδικό βραβείο από καθαρό χρυσό βάρους 75 γραμμαρίων.

Δύο θα είναι οι Παραολυμπιονίκες, μία αθλήτρια και ένας αθλητής, που θα τιμηθούν με το ειδικό χρυσό μετάλλιο Whang Youn Dai στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο γήπεδο Μαρακανά στις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς εκείνοι έδωσαν το παράδειγμα για το πνεύμα και τις αξίες των αγώνων.

Η Whang είχε διαγνωστεί με πολιομυελίτιδα στην ηλικία των τριών και έγινε η πρώτη γυναίκα ιατρός με δυσλειτουργία στην Κορέα το 1963. Είχε αφιερώσει τη ζωή της στην ανάπτυξη του Παραολυμπιακού αθλητισμού στη χώρα της και σε όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή καθιέρωσε το βραβείο Whang Youn Dai το 1988 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ. Από τότε το βραβείο αυτό δίνεται στους χειμερινούς και καλοκαιρινούς αγώνες σε δύο αθλητές που εξηγούν καλύτερα το πνεύμα και τις αξίες των αγώνων ανεξάρτητα από την αθλητική απόδοση.

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα