Δημοσιογραφική διάσκεψη στο δημοτικό μέγαρο Λάρνακας για τους αγώνες του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου της ISSF

By

«Από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας οι αγώνες του τρίτου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ. Μια διοργάνωση που πριν ακόμη ξεκινήσει, έχει καταγράψει δυο σημαντικά ρεκόρ. Ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και αθλητριών που ξεπέρασαν τους 500 και ρεκόρ συμμετοχής χωρών, που έφτασαν τις 77, από τις πέντε Ηπείρους»! Τα πιο πάνω αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της ΣΚΟΚ κ. Δημήτρη Λόρδο, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λάρνακας, εν όψει της διοργάνωσης των πιο πάνω αγώνων, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στη σημασία της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ τόνισε ότι, «οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και όλες οι μεγάλες σκοπευτικές διοργανώσεις που αναλαμβάνει η ΣΚΟΚ, δεν συμβάλλουν μόνο στην προβολή και την αναβάθμιση του κυπριακού αθλητισμού, αλλά εκπληρούν και πολλούς άλλους στόχους του ΚΟΑ, του ΚΟΤ και του Κράτους γενικότερα, αφού η ίδια η διοργάνωση πέρα από τον καθαρά αθλητικό χαρακτήρα της, συμβάλλει και στην καθιέρωση της Κύπρου ως προσφιλούς αθλητικού προορισμού, καθώς και στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και μάλιστα του “ποιοτικού τουρισμού”».

Από αθλητικής πλευράς οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF και ειδικά φέτος, η διοργάνωση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού θα δοθούν άλλες 10 «κάρτες» (Quota Places), για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Με βάση το πρόγραμμα της διοργάνωσης, οι αγώνες ξεκινούν επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Το Σάββατο 25 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης του Ζήνωνα, στην οποία μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Olegario Vaskes Rana, o γενικός γραμματέας της ISSF, Franz Schreiber και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Lutsiano Rossi, ενώ τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μεταφέρει στην  τελετή, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου.

 

Κυπριακές συμμετοχές

Από κυπριακής πλευράς, η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει στους αγώνες με τους Γιώργο Αχιλλέως, Ανδρέα Χάσικο και Αντώνη Ανδρέου στο σκητ ανδρών, τις Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου στο σκητ γυναικών, τους Γεωργία Κωνσταντινίδου, Μάριο Σοφοκλέους, Γιάννη Αηλιώτη και Ανδρέα Μακρή στο τραπ και τους Στέφανο Θεοδότου, Λεόντιο Λεοντίου και Παναγιώτη Πουρίκκο στο διπλό τραπ.

Διαιτησία και Επιτροπές

Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής θα διαιτητεύσουν 15 διεθνείς διαιτητές, όλοι Κύπριοι, υπό την αρχιδιαιτησία του κ. Κωστάκη Ξενοφώντος. Άλλοι τρεις Κύπριοι αξιωματούχοι θα έχουν οριστεί από την ISSF, στις δυο Επιτροπές της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Λόρδος στην Επιτροπή Εφέσεων, ενώ οι Λουκάς Ψημολοφίτης και Σωτήρης Σωτηρίου έχουν οριστεί μέλη της Αγωνόδικης Επιτροπής.

 

Τηλεοπτική κάλυψη

Όπως ανάφερε ο κ. Λόρδος, «οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής θα καλύπτονται ζωντανά από το τηλεοπτικό συνεργείο της ISSF TV. Θέλουμε να πιστεύουμε – τόνισε – πως οι διαπραγματεύσεις του ΡΙΚ και της ISSF TV, και με τη δική μας μεσολάβηση, θα έχουν αίσια κατάληξη και οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά από την τηλεόραση του ΡΙΚ, τους τελικούς, τόσο του σκητ όσο και του τραπ, στους οποίους ευελπιστούμε πως θα προκριθούν και δικοί μας αθλητές».

Τελειώνοντας ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ομοσπονδίας του και της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης για τη στήριξη τους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμαρχο Λάρνακας και την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης για την πολύπλευρη βοήθεια και συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Λάρκακας

Χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυνε και ο δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια η Λάρνακα και τόνισε ότι η πόλη του Ζήνωνα, έχει αποδειχθεί ένας άριστος τουριστικός προορισμός, ο οποίος συνδυάζει την πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή με τα πολύ ωραία ξενοδοχεία, τις βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία παραλίες και την όλη προσφορά της για καλή τουριστική ζωή.

Αναφερόμενος στους επικείμενους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, ο κ. Λουρουτζιάτης ευχαρίστησε τη ΣΚΟΚ και τον Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας για τη συνεργασία τους και εξέφρασε την πεποίθηση, πως η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία χάρη στις οργανωτικές ικανότητες και την εμπειρία των ανθρώπων της κυπριακής σκοποβολής, αλλά και οι Κύπριοι αθλητές, θα πετύχουν και αυτή τη φορά μεγάλες παγκόσμιες διακρίσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΚΟΛΑΡ

Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας κ. Προκόπης Γαβριηλίδης, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να παραχωρηθεί στη Λάρνακα αυτός ο μεγάλος αγώνας, καθώς και όσους εργάζονται εθελοντικά για την άρτια διοργάνωσή του. Ευχαρίστησε επίσης το Δήμο Λάρνακας, την εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης, καθώς και τους χορηγούς για τη στήριξή τους.

[box_light]

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΚΟΚ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΡΔΟΥ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ISSF

Λάρνακα, 20 Απριλίου 2014

Φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου και της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που παρευρίσκεστε σήμερα μαζί μας, για να καλύψετε τη δημοσιογραφική διάσκεψη, η οποία έχει συγκληθεί, ενόψει της διοργάνωσης στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας του τρίτου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ. Μια διοργάνωση που πριν ακόμη ξεκινήσει, έχει καταγράψει δυο σημαντικά ρεκόρ. Ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και αθλητριών που ξεπέρασαν τους 500 και ρεκόρ συμμετοχής χωρών, που έφτασαν τις 77 από τις πέντε Ηπείρους.

Όπως θα αντιληφθείτε και στη συνέχεια, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και όλες οι μεγάλες σκοπευτικές διοργανώσεις που αναλαμβάνει η ΣΚΟΚ, δεν συμβάλλουν μόνο στην προβολή και την αναβάθμιση του κυπριακού αθλητισμού αλλά εκπληρούν και πολλούς άλλους στόχους, του ΚΟΑ, του ΚΟΤ και του Κράτους γενικότερα. Οι ξένοι αθλητές, που βρίσκονται ήδη στο Νησί μας, παραμένουν εδώ για πάνω από μια βδομάδα, (αρκετοί με τις οικογένειες τους) και όπως γίνεται αντιληπτό, η ίδια η διοργάνωση πέρα από τον καθαρά αθλητικό χαρακτήρα της, συμβάλλει και στην καθιέρωση της Κύπρου ως προσφιλούς αθλητικού προορισμού, καθώς και στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και μάλιστα του «ποιοτικού τουρισμού». Αφού οι επιλογές των ξενοδοχείων, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων για τη διακίνησή τους και γενικά ο τρόπος ζωής των σκοπευτών, τους κατατάσσουν στους ποιοτικούς τουρίστες. Πέρα από τους 500 αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετέχουν στους αγώνες, υπολογίζουμε ότι βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Λάρνακα για την όλη διοργάνωση, άλλοι 250 περίπου ξένοι συνοδοί, προπονητές, διαιτητές, αξιωματούχοι Ομοσπονδιών και οικείοι των αθλητών. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση, έχει προσθέσει στο τουριστικό μας προϊόν 5 με 6 χιλιάδες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων. Κοντά σ’ αυτά αν προστεθεί και η διατροφή και η διακίνησή τους για 8 με 10 μέρες, μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί τη συμβολή της κυπριακής σκοποβολής, στο τουριστικό μας προϊόν. Κι αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη φετινή διοργάνωση της ΣΚΟΚ. Η πρώτη ήταν το «CYPRUS GRAND PRIX 2015», που έγινε και πάλι στη Λάρνακα τον περασμένο Φεβρουάριο, με συμμετοχή 450 περίπου ξένων αθλητών και συνοδών.

Στον αθλητικό τώρα τομέα, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF και ειδικά φέτος, η διοργάνωση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού θα δοθούν άλλες 10 «κάρτες» (Quota Places), για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016. Ως εκ τούτου, όπως γίνεται αντιληπτό, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη ΣΚΟΚ, το Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας, αλλά και την αθλητική Κύπρο γενικότερα, η παραχώρηση τους στην πατρίδα μας. Βεβαίως για μας, τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου και το Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας, αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή, η ευγενής χειρονομία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, να θέσει τους αγώνες υπό την υψηλή του προστασία, καθώς και η χειρονομία του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης να ταχθούν υποστηρικτές στο πλευρό της ΣΚΟΚ και της παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης.

[/box_light]

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα