Γυαλιά σκοποβολής Bolle Tactical Combat

Γυαλιά Σκοποβολής «Bollé Tactical Combat»

By
Εξειδικευμένα γυαλιά σκοποβολής για μέγιστη οπτική ποιότητα!

Στην αθλητική ιατρική έχει αναπτυχθεί και αναγνωριστεί κλινικά την τελευταία εικοσαετία ένας νέος κλάδος της οφθαλμιατρικής και οπτομετρικής επιστήμης που ειδικεύεται στην αθλητική όραση. Η αθλητική όραση είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης και είναι σε θέση να προσφέρει στους σύγχρονους αθλητές ένα σημαντικό βοήθημα στις δραστηριότητές τους είτε σε βαθμό αθλητισμού είτε πρωταθλητισμού.

Για το λόγο αυτό, απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των επιδόσεων στον αγωνιστικό στίβο με ευκρινή και λειτουργική όραση, και όσον αφορά τα αγωνίσματα της σκοποβολής εγγυάται προστασία και ασφάλεια στον χώρο του σκοπευτηρίου, όπως ακριβώς ορίζουν οι κανονισμοί. Με αφορμή λοιπόν την απαραίτητη προστασία των ματιών του σκοπευτή θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά!

Γνωστά ως τα ειδικά γυαλιά προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και των θραυσμάτων, η Bollé έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα βαλλιστικών προϊόντων με την επωνυμία «Bollé Tactical». Αυτά τα γυαλιά σκοποβολής πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα από άποψη βαλλιστικής ανθεκτικότητας, φιλτραρίσματος της σκόνης, UV και λέιζερ ακτινοβολίας αλλά και οπτική ποιότητα. Όλα τα προϊόντα της Bollé Tactical έχουν σχεδιαστεί, δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί ότι προσφέρουν την πιο αποτελεσματική λύση για κάθε κατάσταση και περιβάλλον.

STANAG 2920

Για μέγιστη προστασία η Bollé Tactical είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που προσφέρει ένα πλήρες πιστοποιημένο φάσμα βαλλιστικών γυαλιών με πρότυπο αντίστασης STANAG 2920. Ο κάθε φακός έχει σχεδιαστεί να αντέχει πρόσκρουση από βλήμα διαμετρήματος .22» το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι 275 m/s (990 km/h).

STANAG 4296

Η σειρά STANAG 4296 εγγυάται αντοχή βαλλιστικής ποιότητας, όπως ακριβώς ορίζεται από τη STANAG 2920, αλλά υποστηρίζει και επιπλέον χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη χρήση τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι η άνεση, η καλή φωτεινότητα, το αντι-θολωτικό σύστημα που διαθέτουν, καθώς και οι ειδικές επιστρώσεις στο υλικό τους που τα προστατεύουν από χαράξεις στο γυαλί. Ένα ακόμη ανώτερο χαρακτηριστικό είναι το εύρος του πεδίου όρασης, όπου το ελάχιστο είναι οι 160 μοίρες και στα πιο γενικά χαρακτηριστικά συγκαταλέγεται η συμβατότητα με άλλα μέτρα προστασίας όπως κράνη κ.ά. Το πρότυπο STANAG είναι αναγνωρισμένο σε όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τα γνήσια γυαλιά θα τα αναγνωρίσετε από την ένδειξη στους βραχίονες όπου αναγράφεται «STANAG 2920» και/ή «STANAG 4296» και από το «B Tactical» στους φακούς.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

b-ESP

Οι φακοί με την τεχνολογία ESP (Extra Sensory Perception) έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη θαμπάδα και τις βλαβερές επιπτώσεις του μπλε φωτός, καθώς το b-ESP φιλτράρει το 57% του μπλε φωτός, το 99,99% των ακτινοβολιών UVA/UVB και τέλος έχει την ικανότητα να αποδώσει το 64% του ορατού φωτός.

b-POLARIZED

Η τεχνολογία των πολωτικών φακών έχει εγκριθεί για να φοριούνται σε συνεχή βάση και είναι πιστοποιημένα με την άριστη οπτική ποιότητα που προσφέρει ασυναγώνιστη άνεση με το φιλτράρισμα του εκτυφλωτικού φωτός και των αντανακλάσεων. Ιδανικό ακόμα και για θαλάσσιο περιβάλλον. Η τεχνολογία b-POLARIZED φιλτράρει το 99,99% των ακτινοβολιών UVA/UVB.

b-TWILIGHT

Η νέα τεχνολογία b-TWILIGHT προσφέρει τα πλεονεκτήματα της ESP με διπλή επίστρωση αντι-θολωτικού συστήματος και στις δύο πλευρές των φακών, ώστε να προλαμβάνει τη θόλωση σε πιο δύσκολες συνθήκες. Επίσης, έχει σχεδιαστεί για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς βελτιώνει την αντίθεση και θεωρείται ιδανική ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Η τεχνολογία b-TWILIGHT φιλτράρει το 76% του μπλε του φωτός.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΦΑΚΩΝ
  • Διάφανος φακός: Εγκεκριμένοι για να φοριούνται συνεχώς και πιστοποιημένοι για την τέλεια οπτική ποιότητα που προσφέρουν με το αντι-θολωτικό σύστημα.
  • Κίτρινος φακός: Εγκεκριμένοι για να φοριούνται συνεχώς και πιστοποιημένοι για την τέλεια οπτική ποιότητα ακόμα και σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού καθώς βελτιώνουν την αντίθεση. Θεωρείται ιδανικό για τη σκοποβολή έχοντας επιστρώσεις αντι-θολωτικού και αντι-χαρακτικού συστήματος.
  • Γκρι φακός: Εγκεκριμένοι για να φοριούνται συνεχώς και πιστοποιημένοι για την τέλεια οπτική ποιότητα. Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την άριστη προστασία και τη μέγιστη άνεση κατά της ακτινοβολίας UVA/UVB.
  • Ασημί φακός: Αυτή η επικάλυψη βασίζεται σε ένα γκρι φιμέ φακό για τον ήλιο απορροφώντας το 88% του ορατού φωτός. Η πρόσθετη γκρι καθρεπτιζόμενη επίστρωση αντανακλά τη θερμότητα και οι φακοί είναι κατάλληλοι για εξωτερική χρήση σε έντονο ηλιακό φως. Είναι ικανό να φιλτράρει το 86% του μπλε φωτός, το 99,99% της ακτινοβολίας UVA/UVB αποδίδοντας το 13% του ορατού φωτός.
  • Κόκκινος φακός: Αυτή η τεχνολογία προσφέρει τα ίδια οφέλη όπως ο ασημί φακός, φιλτράροντας το 89% του justifyφωτός, το 99,99% της ακτινοβολίας UVA/UVB αποδίδοντας το 13% του ορατού φωτός.

Η σειρά Combat είναι η νεότερη γενιά των βαλλιστικών γυαλιών προσαρμοσμένη σε όλες τις καταστάσεις και έχει πιστοποιηθεί με τα πρότυπα STANAG 4296 και EL 172. Τα γυαλιά Combat προσφέρουν μοναδικές ικανότητες χάρη στην προσαρμοστικότητά τους, μιας και είναι εύκολο να αλλαχθούν οι φακοί που περιλαμβάνει και να προστεθεί ο ιμάντας που διαθέτει για μεγαλύτερη στήριξη.


Επίσημος εισαγωγέας των γυαλιών σκοποβολής είναι ο Δημήτριος Κοπελάκης (Τριαίνης 14, στην Άρτεμη Αττικής). Το κόστος τους ξεκινάει από τη σοκαριστική τιμή των 60 ευρώ!

Δημοσιεύθηκε στο 18o τεύχος του περιοδικού Shooters, Σκοποβολής IPSC.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα