Αυστηρότεροι οι νόμοι περί όπλων στην Καλιφόρνια από το νέο έτος!

By

Με 63% υπερψηφίστηκε η πρόταση υπ. αριθ. 63 τον Νοέμβριο του 2016 που φέρνει αυστηρότερους νόμους οπλοκατοχής σε μία από τις μεγαλύτερες πολιτείες των Η.Π.Α. Ακόμη και η ισχυρή NRA δεν στάθηκε αρκετή να μαλακώσει την εφαρμογή νόμων που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δημιουργήσουν επιπρόσθετη γραφειοκρατία και πονοκεφάλους στους οπλόφιλους της Καλιφόρνια. Το Shooters σας παρουσιάζει τις σημαντικότερες αλλαγές καθώς και τις ημερομηνίες όπου αναμένεται να εφαρμοστούν.

Άδειες Πυρομαχικών

Η ελεύθερη αγορά πυρομαχικών θα αποτελεί παρελθόν από την 1η Ιουλίου 2018 όπου όσοι προτίθενται να αγοράσουν ή να πουλήσουν φυσίγγια, θα πρέπει να κατέχουν εν ισχύ άδεια πυρομαχικών. Η άδεια θα εκδίδεται με ισχύ μίας τετραετίας, θα είναι απαραίτητη για κάθε συναλλαγή που εμπλέκει πυρομαχικά, και για να την αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να βγει καθαρός από όλους τους ελέγχους των σχετικών υπηρεσιών (ποινικό μητρώο, ψυχιατρική γνωμάτευση, κλπ). Θα διατηρείται βάση δεδομένων με όλες τις κινήσεις φυσιγγίων εντός της Πολιτείας και όσοι επιθυμούν να αγοράσουν περισσότερα από 500 φυσίγγια μέσα σε ένα μήνα, θα πρέπει να εξασφαλίσουν επιπρόσθετη ειδική άδεια. Τέλος, η μεταφορά πυρομαχικών εντός της Καλιφόρνια θα επιτρέπεται μόνο από εξουσιοδοτημένους πωλητές φυσιγγίων που εδρεύουν εντός της Πολιτείας.

Απαγορεύονται γεμιστήρες άνω των 10 φυσιγγίων

Πριν από την 1η Ιουλίου του 2017, όποιος κατέχει γεμιστήρα άνω των 10 φυσιγγίων θα πρέπει είτε να τον παραδώσει στις Αρχές, είτε να τον καταστρέψει, είτε να τον μεταφέρει σε Πολιτεία εκτός από αυτής της Καλιφόρνια. Από 1η Ιουλίου του 2017 λοιπόν θα θεωρείται παράνομος όποιος κατέχει γεμιστήρα άνω των 10 φυσιγγίων, ακόμη και αν αυτή προέρχεται από συλλεκτικό όπλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ έδωσε ένα νέο αέρα ελπίδας για τις φίλοπλες οργανώσεις της Καλιφόρνια, που ήδη ετοιμάζουν ένα πλάνο αντίδρασης στην εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα