Αρχή με τραπ… Ρίχνονται πρώτοι στη «μάχη» του διεθνούς CYPRUSGRANDPRIX 2013

By

[quote]

Με πλήρεις εθνικές ομάδες ανδρών και εφήβων συμμετέχει η Κύπρος

Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές πλησιάζουν τις 400 από 29 χώρες

[/quote]

 

Ο νεαρός Νιχάτ Αχτερζί (αριστερά) θα ηγηθεί της εθνική ομάδας των εφήβων και ο Μάριος Σοφοκλέους της εθνικής ανδρών

Το μεγαλύτερο διεθνές Γκραν Πρι στη σκοποβολή, το “CYPRUS GRAND PRIX 2013”, ανοίγει και επίσημα τις πύλες του, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο νέο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, με τα αγωνίσματα του τραπ (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων και βετεράνων). Το Σάββατο και η Κυριακή είναι/ήταν μέρες προπόνησης. Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με πλήρεις εθνικές ομάδες τραπ ανδρών και εφήβων, ενώ στο τραπ γυναικών τη ΣΚΟΚ θα εκπροσωπήσει η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου. Την εθνική ομάδα των ανδρών θα στελεχώσουν οι διεθνείς σκοπευτές Μάριος Σοφοκλέους, Άχμετ Ρατίπ και Ανδρέας Μακρής, ενώ με την εθνική ομάδα των εφήβων θα αγωνιστούν οι νεαροί Νιχάτ Ακτερζι, Ανδρέας Λοιζίδης και Αγγελος Χρυσάνθου.

Τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί ο αγώνας των γυναικών και των νεανίδων και θα διεξαχθεί και ο τελικός των γυναικών με τους νέους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής. Για το σκοπό αυτό, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, βρίσκεται στην Κύπρο 14μελές κλιμάκιο με αξιωματούχους της ISSF, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν από κοντά την εφαρμογή των νέων κανονισμών, ενώ το κινηματογραφικό συνεργείο της ISSF TV  καλύπτει τηλεοπτικά τη διεξαγωγή όλων των τελικών. Ο αγώνας των ανδρών, εφήβων και βετεράνων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Πλησίασαν τις 400 οι συμμετοχές από 29 χώρες

Ενώ την προηγούμενη βδομάδα οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών είχαν φθάσει τις 241 από 27 χώρες, τρεις μέρες πριν την έναρξη, αυτές πλησίασαν τις 400 από 29 χώρες, αριθμοί που οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ δεν αποκλείουν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή που είναι μέρα επίσημης προπόνησης του σκητ και τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής για τους αθλητές και αθλήτριες του εν λόγω αγωνίσματος.

Πολυπληθέστερη ξένη αποστολή στους αγώνες είναι αυτή της Ρωσίας με 89 αθλητές και αθλήτριες, ενώ αξιόλογες είναι και αυτές του Καζακστάν με 22, της Νορβηγίας με 17, της Ουαλίας με 15, της Ελλάδας με 14 και της Ουκρανίας με 13. Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με 89 αθλητές και αθλήτριες στα τρία αγωνίσματα (τραπ, διπλό τραπ και σκητ).

Οι διεθνείς Άχμετ Ρατίπ, Μάριος Σοφοκλέους και Νιχάτ Αχτερζί που θα στελεχώσουν τις εθνικές μας ομάδες
Ο έφηβος Νιχάτ Ακτερζί (εθνική εφήβων) και ο Ανδρέας Μακρής (εθνική ανδρών)

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα