Αγοράζοντας το πρώτο σας λειόκανο για τον πήλινο στόχο, σε τι πρέπει να δώσετε προσοχή.

By

Ο τρόπος αντιμετώπισης της αγοράς του πρώτου σας λειοκάνου ως νέος σκοπευτής, θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν ενός έμπειρου ή τον ίδιον τον δικό σας αργότερα, αφού αποκτήσετε τις πρώτες σας εμπειρίες και αρχίσετε να ψάχνετε ένα λειόκανο υψηλότερων προδιαγραφών.

Για αρχή, σας προτείνουμε να εμπιστευτείτε τον έμπορο απο τον οποίο θα το αγοράσετε. Από τη στιγμή που είστε νέος σκοπευτής, το λογικό είναι να θέλει να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας. Επιπλέον προτείνουμε να κλείσετε τα αυτιά σας στους φίλους σκοπευτές γύρω σας, οι οποίοι καλοπροαίρετα θα σας προτείνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, βασιζόμενοι όμως στο δικό τους υπόβαθρο και ανάγκες. Να θυμάστε πως για πρώτο όπλο σας ενδιαφέρει ένας καλός συνδυασμός κόστους και αξίας, και τίποτα παραπάνω.

Από την στιγμή που μιλάμε για πήλινο στόχο, ένα λειόκανο super pose με μονή σκανδάλη αποτελεί την ιδανική επιλογή. Αποφύγετε τα πλαγιόκανα. Ο λόγος ευνόητος, αφού το super pose θα σας δώσει μεγαλύτερη ευκολία στην στόχευση, με το σκοπευτικό του να είναι ιδανικότερο για τον πήλινο στόχο. Όσον αφορά το μήκος κάνης, υπάρχει ένα λογικό εύρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον πήλινο στόχο, ανάμεσα σε μήκος 28″ και 32″. Γενικότερα όσο μικρότερη τόσο ελαφρύτερο το λειόκανο, αλλά η κάνη μεγαλύτερου μήκους σας δίνει καλύτερα σκοπευτικά αποτελέσματα. Εμείς σας προτείνουμε μήκος κάνης  30″.

Όσον αφορά το διαμέτρημα, το γνωστό 12άρι αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Άλλωστε έχει καθιερωθεί ως το στανταρ διαμέτρημα. Είναι ιδανικό για τους πήλινους δίσκους με φυσιολογική ανάκρουση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για κυνήγι, ενώ λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο διαδεδομένο, μπορείτε να βρείτε πυρομαχικά ευκολότερα και σε χαμηλότερο κόστος. Ιδιαίτερα από την στιγμή που μιλάμε για το πρώτο σας λειόκανο δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να ψαχτείτε σε κάτι διαφορετικό από το το διαμέτρημα 12. Θα προτείναμε ένα διαμέτρημα 20 ή 28 μόνο σε περίπτωση που είστε γυναίκα, ή γενικότερα έχετε αδύναμο κορμό (έφηβοι), έχετε δοκιμάσει το 12άρι και σας φάνηκε μεγάλη η ανάκρουση, ώστε να μην μπορείτε να το χειριστείτε. Σε καμία περίπτωση δεν θα προτείναμε ακόμη μικρότερο διαμέτρημα (.410), αφού θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ για να έχετε επιτυχή αποτελέσματα στο πεδίο.

Τέλος, θεωρούμε πως προς το παρόν δεν χρειάζετε να ασχοληθείτε με επιμέρους φτιάξιμο και προσαρμογή του λειοκάνου στα μέτρα σας. Αυτό είναι κάτι που θα το δείτε αφού έχετε κάποια βασική εμπειρία στη σκοποβολή. Σε πρώτη φάση απλά κοιτάξτε τα βασικά, δηλαδή ποιό είναι το δυνατό σας μάτι και να μπορείτε να επωμίσετε εύκολα το λειόκανο, χωρίς να σας δημιουργεί πρόβλημα το κοντάκι.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα