Αβέβαιο το μέλλον του ShooterSIS! Ήρθε η ώρα να σταματήσει τη λειτουργία του;

By

Λίγο πριν την ολοκλήρωση τεσσάρων (4) χρόνων λειτουργίας, το ShooterSIS αναμφισβήτητα έχει προσφέρει πολλά στις διοργανώσεις αγώνων IPSC στη χώρα μας. Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στη διοργάνωση αγώνων από τα σωματεία, αλλά και στους σκοπευτές που μέσω αυτού μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις τους αλλά και να οργανώνουν τη συμμετοχή τους σε αγώνες IPSC.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του συστήματος, προσφέροντας το δωρεάν προς χρήση από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος με μόνο αντάλλαγμα το δικαίωμα ανάρτησης διαφημίσεων για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη συντήρησή του. Δυστυχώς, για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης, δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω από την απλή αναγραφή του συστήματος στις προκηρύξεις της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας (και αυτό πολλές φορές με προβλήματα). Αυτό μας στέρησε κατά πολύ τη δυνατότητα διαφήμισης του ShooterSIS ως ένα προϊόν υιοθετημένο από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, γεγονός που θα μας έδινε τόσο την ευκαιρία διεκδίκησης χορηγών εντός της χώρας μας όσο και τη δυνατότητα ενός ισχυρού διαπραγματευτικού όπλου για την προώθηση του συστήματος στο εξωτερικό.

Έχοντας εξαντλήσει αυτά τα τέσσερα χρόνια όλους τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης αλλά και τους διαθέσιμους χρηματικούς πόρους της ομάδας που το δημιούργησε, το μέλλον του συστήματος που όλοι αγαπήσαμε πλέον προμηνύεται αβέβαιο. Καθημερινά το ShooterSIS δέχεται πολλαπλά αιτήματα (επί της πλειοψηφίας τηλεφωνικά) που αφορούν βελτιώσεις και υποστήριξη σκοπευτών και σωματείων. Αυτό εκτοξεύει τα λειτουργικά κόστη σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό αφού πρέπει καθημερινώς ένας άνθρωπος να εργάζεται στην υποδοχή και στην διεκπεραίωση των αιτημάτων συντήρησης του, πόσο μάλλον οι υπόλοιποι που απαιτούνται για τη βελτίωση του και την προσθήκη νέων δυνατοτήτων.

Πλέον το ShooterSIS δεν έχει τους πόρους να βελτιωθεί περαιτέρω, και με μεγάλη δυσκολία συντηρείται καθημερινά. Με δεδομένα όμως την όλο και ανοδική τάση των αγωνισμάτων της IPSC, η νέα σκοπευτική σεζόν προμηνύεται πολύ δύσκολη για το ShooterSIS.

Διατηρούμε τις αρχικές μας προθέσεις να προσφέρουμε ένα εργαλείο δωρεάν προς τον τελικό χρήστη, μετά από τέσσερα χρόνια όμως αναμονής και εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης, πλέον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην παύση λειτουργίας του.

Δεν θα είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο έργο που ο χρόνος το οδηγεί στην καταστροφή του, με κάθε βεβαιότητα όμως θα είναι το πρώτο έργο με επιτυχία που ξεπερνάει το 95% το οποίο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε τους βασικούς πόρους για τη συντήρηση του. Μπορεί η απόφασή μας να το διαθέτουμε δωρεάν όλα αυτά τα χρόνια, να ήταν μια λάθος επιλογή. Όποιος και αν είναι ο λόγος όμως, η ουσία παραμένει η ίδια. Το ShooterSIS είναι ένα σύστημα που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ενημερωνόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τους αγώνες IPSC. Είναι ένα σύστημα που έχει ακόμη πολύ περισσότερα πράγματα να προσφέρει, αρκεί να βρεθεί ένας τρόπος που θα «περπατήσει» όλο αυτό μέσα στον χρόνο.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα