Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι πληρώνει κάθε αναγνωρισμένη Ομοσπονδία ετησίως προς την IPSC;

By

Όπως και σε όλους τους τομείς, έτσι και στην IPSC οι συνεργασίες πληρώνονται. Το να είναι μία Ομοσπονδία μέλος της IPSC και να καλλιεργεί τα αγωνίσματα της, έχει ένα ετήσιο κόστος σε μία μορφή «δικαιωμάτων» προς την IPSC γνωστά και ως affiliations. To Shooters παρουσιάζει αυτού του είδους τα κόστη, τα οποία με σύμφωνη γνώμη της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, μειώθηκαν αισθητά για το 2017.

Ετήσιο Πάγιο Κόστος

Κάθε Ομοσπονδία πληρώνει ένα πάγιο κόστος 500 δολαρίων ΗΠΑ, που μεταφράζεται σε περίπου 480 Ευρώ ετησίως, μόνο αν αυτή η καταβολή είναι εμπρόθεσμη, μέχρι δηλαδή και την 31 Ιανουαρίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία το πάγιο κόστος διαμορφώνεται στα 600 δολάρια ΗΠΑ, περίπου 576 Ευρώ ετησίως.

Κόστος ανά σκοπευτή

Το ετήσιο κόστος βασίζεται στον αριθμό των σκοπευτών IPSC που διαθέτει κάθε Ομοσπονδία. Εάν η Ομοσπονδία καταβάλλει εμπρόθεσμα αυτά τα κόστη (μέχρι και 30 Ιουνίου), τότε αντιστοιχούν 4 δολάρια ΗΠΑ για κάθε σκοπευτή, περίπου 3.8 Ευρώ. Το κόστος καταβάλλεται μόνο για τα πρώτα 2000 μέλη και μετά από αυτό τον αριθμό δεν υπάρχει κόστος, άρα μία Ομοσπονδία που ξεπερνάει τους 2000 σκοπευτές θα καταβάλλει το μέγιστο 7.600 Ευρώ ετησίως. Όσες Ομοσπονδίες δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα αυτά τα κόστη, τότε επιβαρύνονται με 5 δολάρια ΗΠΑ για κάθε σκοπευτή και μόνο για τους πρώτους 1000 σκοπευτές, ενώ μετά εφαρμόζεται πάλι το κόστος των 4 δολαρίων ΗΠΑ για τους υπόλοιπους 1000. Υπάρχει και ελάχιστο κόστος που δεν μπορεί να είναι κάτω από 380 Ευρώ ετησίως, το οποίο αντιστοιχεί σε 100 σκοπευτές ανά Ομοσπονδία.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα