Έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας κατά 75% για τους Έλληνες διεθνείς στο παγκόσμιο της Ιταλίας

By

Με τη συμμετοχή μόνο 13 Ελλήνων σκοπευτών, διεξάγεται αυτές τις ημέρες ο κύριος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος λειοκάνου IPSC στη γειτονική Ιταλία. Αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή κατά πολύ περισσότεροι σκοπευτές, οι οικονομικές εξελίξεις όμως στη χώρα μας δεν τους επέτρεψαν τελικά να παρευρεθούν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Παρόλα αυτά οι Έλληνες σκοπευτές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ιταλία είναι πολύ περισσότεροι από 13 αν συνυπολογίσουμε και τους Έλληνες κριτές που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση όπου πολλοί από αυτούς αγωνίστηκαν στο Pre-Match του αγώνα. Υπενθυμίζουμε ότι Αγωνάρχης είναι ο καταξιωμένος στους κόλπους της IPSC, Δημήτρης Τζίμας, ενώ το δεξί του χέρι στη γραμματεία των αποτελεσμάτων είναι ο Χρήστος Καθάρειος ο οποίος κατέχει και το ρόλο του επικεφαλής κριτή στη γραμματεία. Πολλοί άλλοι Έλληνες καταξιωμένοι κριτές συμμετέχουν στη διοργάνωση και το Shooters.gr θα αφιερώσει ένα άρθρο σε μελλοντική ανάρτηση αποκλειστικά για αυτούς.

Στα αγωνιστικά τώρα, έχουμε τις ακόλουθες κατηγορίες:

Κατηγορία Open

Στην Open αγωνίζονται συνολικά 4 Έλληνες σκοπευτές, οι Στέφανος Ιβάντσος, Μανώλης Καραλάκης, Απόστολος Μπεχτσούδης και Διαμαντής Γρηγοριάδης. Τους 3 πρώτους μπορεί να τους συναντήσει κανείς στην ομάδα 9 της διοργάνωσης όπου τους απομένουν 6 στάδια για την ολοκλήρωση του αγώνα (1,2,3,4,5,6), ενώ τον Διαμαντή Γρηγοριάδη στην ομάδα 43 με επίσης 6 στάδια να του απομένουν (7,8,9,10,11,12).Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επιδόσεις, ο Μανώλης Καραλάκης δείχνει να κυριαρχεί με διαφορά έναντι των άλλων τριών Ελλήνων σκοπευτών καθώς ο Απόστολος Μπεχτσούδης έχει μηδενίσει ένα στάδιο ενώ άλλες δύο επιδόσεις του είναι πολύ κοντά στο μηδενισμό. Ο Στέφανος Ιβάντσος έχει μία μέτρια επίδοση και είναι λίγο καλύτερος βαθμολογικά από τον Απόστολο Μπεχτσούδη. Ο Διαμαντής Γρηγοριάδης βρίσκεται αρκετά πιο πίσω στην κατάταξη.

Κατηγορία Modified

Δύο Έλληνες σκοπευτές στην Modified, με τον Θανάση Σισμάνη να κρατάει την πρωτιά έναντι του Γιάννη Αράπκουλες. Οι δύο σκοπευτές μας βρίσκονται στην ομάδα 15 της διοργάνωσης ενώ τους απομένουν 6 στάδια για την ολοκλήρωση του αγώνα (7,8,9,10,11,12). Ο Θανάσης Σισμάνης κάνει μία εκπληκτική εμφάνιση και θα βρεθεί αρκετά υψηλά στην κατάταξη της κατηγορίας. Ο Γιάννης Αράπκουλες μετά από δύο ατυχίες στα στάδια 4 και 24, έμεινε αρκετά πίσω στη γενική κατάταξη.

Κατηγορία Standard

Με 4 ελληνικές συμμετοχές στην κατηγορία Standard, η χώρα μας εκπροσωπείται επάξια με τους Γιώργο Φιλίππου, Δημήτρη Καρασούλο, Λάζαρο Πολιτάκη και Δημήτρη Φιλολία. Οι σκοπευτές μας βρίσκονται στην ομάδα 21 της διοργάνωσης και τους απομένουν 6 στάδια για την ολοκλήρωση του αγώνα (13,14,15,16,17,18) ενώ στην ομάδα 43 βρίσκεται ο Δημήτρης Φιλολίας όπου εκκρεμούν για αυτόν τα στάδια 7,8,9,10,11,12. Ο Λάζαρος Πολιτάκης προηγείται προς στιγμήν με πολύ μικρή διαφορά έναντι του Γιώργου Φιλίππου, όπου και οι δύο σκοπευτές μας αναμένεται να καταλάβουν μία καλή θέση στη γενική κατάταξη. Ο Δημήτρης Φιλολίας μαζί με τον Δημήτρη Καρασούλο, βρίσκονται αρκετά πιο πίσω, σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η διοργάνωση αποτελεί μία πολύ καλή εμπειρία για αυτούς.

Κατηγορία Standard Manual

Mε δύο συμμετοχές στην κατηγορία της «χράπα-χρούπα» κλείνει η εθνική μας ομάδα στην Ιταλία. Εκπρόσωποι της κατηγορίας ο Κώστας Ρουμελιωτάκης και ο Θανάσης Φυτιλής όπου συνεχίζουν να αγωνίζονται στην ομάδα 44 καθώς τους εκκρεμούν ακόμη 6 στάδια (7,8,9,10,11,12). Ο Κώστας Ρουμελιωτάκης προηγείται έναντι του Θανάση Φυτιλή με το χειρότερο στάδιο και για τους δύο να είναι το 24.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα