Ένα χρόνο μακριά, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην Κίνα

By

Ένα χρόνο μακριά βρισκόμαστε από τη διοργάνωση των καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στην Κίνα, με την τελετή έναρξης των αγώνων να ορίζεται για τις 16 Αυγούστου 2014. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν στην πόλη Nanjing, εγκαινίασαν στις 16 Αυγούστου ένα ολοκαίνουργιο ρολόι αντίστροφης μέτρησης μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο θα διατηρείται και στην κεντρική πλατεία Xinjiekou, στην πόλη Nanjing όπου και θα τους φιλοξενήσει.

Το άθλημα της σκοποβολής θα είναι ένα από τα 28 Ολυμπιακά Αθλήματα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των δεύτερων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, το οποίο και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 3.600 αθλητές! Το πρόγραμμα των σκοπευτικών αγωνισμάτων θα περιλαμβάνει τα 10μ. Αεροβόλου (Πιστολιού και Τυφεκίου, Ανδρών-Γυναικών) καθώς και δύο ομαδικά αγωνίσματα των 10μ. Αεροβόλων (Πιστολιού και Τυφεκίου, Μεικτών Ομάδων). Το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων (slot)400_BIG για όλα τα παραπάνω αγωνίσματα ανέρχεται στον αριθμό των 80 αθλητών-τριων και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1996 έως και 31 Δεκεμβρίου 1999, ενώ παράλληλα έχουν επιτύχει το ελάχιστο σκορ κατάταξης (MQS) σε ένα από τα παγκόσμια πρωταθλήματα της ISSF ή σε μία παρεμφερή αναγνωρισμένη διοργάνωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν το επισυναπτόμενο αρχείο εδώ, για περισσότερες πληροφορίες.

Ένα σχετικό βίντεο προώθησης των αγώνων μπορείτε να το απολαύσετε εδώ: [tube]3Se7yz60zGY[/tube]

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχήμα της μασκότ του αγώνα «NANJINGLELE», η οποία φαίνεται και στην εισαγωγική σελίδα του άρθρου μας, είναι εμπνευσμένο από ένα συνηθισμένο βότσαλο που βρίσκεται στην πόλη Nanjing, γνωστό και ως «πέτρα του ποταμού». Αναπαριστά τη φυσική ομορφιά και αναδεικνύει την αξία της φύσης στην καθημερινή μας ζωή.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα