Ένα δυναμικό και ξεχωριστό Eleftheria Cup 2016!

By

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 20-21/2 πραγματοποιήθηκαν οι επετειακοί αγώνες Eleftheria Cup για το 2016, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας ήταν χωρισμένος σε δύο ημέρες με διαφορετικά στάδια και συνολικά στους δύο αγώνες υπήρξαν 143 συμμετοχές με παραπάνω από τους μισούς σκοπευτές να επιλέγουν να αγωνιστούν και τις δύο ημέρες. Φυσικά οι διεθνείς συμμετοχές από Ρωσία και Ισπανία είναι πια δεδομένες αφού η συγκεκριμένη ομάδα δείχνει να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο σκοπευτήριο του Περάματος και τις διοργανώσεις του BUDO. Δυστυχώς υπήρξαν πάνω από 40 ακυρώσεις σκοπευτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που αποκλείστηκαν στα σύνορα των χωρών τους λόγω των αγροτικών μπλόκων.

Οι φετινοί αγώνες του Eleftheria Cup έπειτα από επιθυμία των Ρώσων σκοπευτών, που τίμησαν και φέτος τα Ιωάννινα με την πολυάριθμη παρουσία τους, είχαν αυξημένη δυσκολία και υψηλότερες απαιτήσεις από τους σκοπευτές για να διακριθούν. Την Κυριακή έφυγαν όλοι ικανοποιημένοι και συγκεκριμένα ο Ισπανός πρωταθλητής  Eduardo de Cobos κατενθουσιασμένος από την αισθητική των σταδίων, αλλά και τις επιδόσεις του προφανώς, όπου κατέγραψε με κάμερα τα καλύτερά του στάδια και τα ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο διοργανωτής του αγώνα και Πρόεδρος του Α.Ο.BUDO, Σουμαλεύρης Ντίνος, δήλωσε πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη διεξαγωγή των δύο αγώνων, με τους αθλητές να ρίχνουν πάνω από 350 φυσίγγια σε κάθε αγώνα. Σύμφωνα με τον διοργανωτή, τα Eleftheria Cup ήταν φέτος ευρωπαϊκού επιπέδου, αφού φιλοξενήθηκαν 24 στάδια με διάρκεια μόνο δύο ημερών, με πολλούς στόχους και πολλά μέταλλα.

Οι προβλέψεις για την επόμενη διοργάνωση του Eleftheria Cup 2017, είναι η πραγματοποίηση ενός ακόμα μεγαλύτερου αγώνα με πιο πολλά στάδια, πάλι στο πιστόλι.

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα