Ένας διαφορετικός αγώνας σκοποβολής…

By
Ένας διαφορετικός αγώνας σκοποβολής έρχεται στο προσκήνιο από την Κύπρο, με αφορμή την συμμετοχή ενός 17χρονου αθλητή στον διεθνή αγώνα Fitness & Dynamic Shooting της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ISFF (International Shooting Fitness Federation). Δεν τον χαρακτηρίζουμε μόνο διαφορετικό από τους αγώνες που έχουμε συνηθίσει, αλλά και ιδιαιτέρως απαιτητικό αφού  οι συμμετέχοντες χρειάζεται να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση.

Με την στήριξη των «SUNCARE Travel Ltd» και «DDC Δημήτρης Δουκάκης Consultant» έγινε εφικτή η πρώτη επίσημη συμμετοχή Κύπριου αθλητή σκοποβολής στον διεθνή αγώνα Fitness & Dynamic Shooting της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ISFF. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία, και συγκεκριμένα στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο ZBROYAR-CENTER A, με τους διοργανωτές να δείχνουν την οργανωτική εμπειρία τους. Ο αγώνας αποτέλεσε την βάση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην μετέπειτα προετοιμασία κι άλλων αθλητών του αθλητικού ομίλου «SniperGold», που προετοιμάζονται για τέτοιου υψηλού επιπέδου αγώνες.

Ο νεαρότερος αθλητής που έλαβε μέρος στον αγώνα ήταν ο 17χρονος αθλητής του ομίλου «SniperGold» Θεοφάνους Ανδρέας, ο οποίος κατέλαβε την 25 θέση μεταξύ 50 και πλέον παγκόσμιων αθλητών. Αντιμετώπισε κατάματα συμμετέχοντες του αγώνα, των Ειδικών Δυνάμεων Ουκρανίας Spetsnaz, Στρατού, Αστυνομίας, Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού Κίεβου και προσωπικών Φρουρών Ασφαλείας υψηλών προσώπων, οι οποίοι τον συνεχάρησαν που εκτέλεσε τις πολύ δύσκολες για τα Κυπριακά δεδομένα και πρωτόγνωρες ασκήσεις crossfit με αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπως επίσης και όλα τα στάδια Δυναμικής Σκοποβολής με αυτόματο όπλο και με πιστόλι.

Κέρδισε κατά κράτος πάρα πολλούς συμμετέχοντες με εμπειρία, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να μπει στην τελική 5άδα δεν τον πτόησε αφού εξαρχής γνώριζε ότι ήταν πολύ δύσκολο να πετύχει κάτι τέτοιο με την πρώτη του συμμετοχή. Το πείσμα και η θέληση που τον διακατέχουν θα είναι η κινητήριος δύναμη ουτοσώστε να εργαστεί για να μπορέσει να κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Κύπρου και αντιπρόσωπος της ISFF (International Shooting Fitness Federation) είναι πλέον ο Διπλωματούχος και Αδειούχος προπονητής του Ομίλου SniperGold και Υπεύθυνος Ακαδημίας του Σκοπευτικού Ομίλου Πάφου κ.Αριστοκλέους Δ.Ευτύχιος, ο οποίος με τις γνώσεις και εμπειρίες που έχει τόνισε ότι δεν θα αργήσει να ανεβεί στην κορυφή Έλληνας σε αγώνα της ISFF. Η κατάκτηση τίτλου στο πολύ διασκεδαστικό και παράλληλα γεμάτο αδρεναλίνη άθλημα,  θα έρθει με την προϋπόθεση οι αθλητές να είναι πλήρως καταρτισμένοι στο crossfit και στην ασφαλή χρήση των όπλων χειρός αλλά και γνώστες της Δυναμικής Σκοποβολής, ένα άθλημα δημιουργίας και εφεύρεσης του κυπριακού ομίλου.

[blockquote style=»1″]

 

Ιδιαίτερες θερμότατες ευχαριστίες στις Εταιρείες SUNCARE TRAVEL Ltd στον κ.Δημήτρη Δουκάκη DDC Consultant και στον επίσημο υποστηριχτή του Ομίλου μας MEGASTORES Ανεξαρτησίας και ευχόμαστε στη συνέχεια της πολύ θετικής μας συνεργασίας.

Μέσω του Ομίλου μας SniperGold μπορεί κάποιος να λάβει μέρος σε προπονήσεις, Εσωτερικούς & Διεθνής Αγώνες στην ISFF.

Για πληροφορίες και γνωριμία με το άθλημα Δυναμικής Σκοποβολής, όπως επίσης και για το Ολυμπιακό Άθλημα Σκοποβολής 10m με Air Pistol, αποταθείτε στο τηλ.+35799201301 ή μέσω e-mail στο snipergoldlimassol@gmail.com.

Η αθλητική σκοποβολή είναι για όλους!

[/blockquote]

 

Ίσως σας αρέσουν

Hot News

post-image
Πήλινος Στόχος

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ: Ο Ντίνος Κωνσταντίνου κέρδισε το «Κύπελλο Λάρνακας»

   γράφει ο Ανδρέας Λαζανίτης Νικητής στον πρώτο αγώνα κόμπακ στους έφηβους ο Βαρνάβας Θεοδώρου, στους βετεράνους ο Χαράλαμπος...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Σταθερός Στόχος

Αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας από τον ΣΚΟΑΑΠΘ

Ο σκοπευτικός όμιλος αποφοίτων Α.Π.Θ. προκηρύσσει διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων όπλων Α’ κατηγορίας-κατάταξης: Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και τουφέκι παίδων...
Διαβάστε Περισσότερα